facebook

Zdrowie na talerzu

Zamiast stosować suplementy spalające tłuszcz, warto włączyć do diety naturalne produkty o działaniu przyspieszającym redukcję tkanki tłuszczowej.
Uprawiano ją w wiszących ogrodach Semiramidy, była przysmakiem na babilońskich ucztach Baltazara, jej aromatycznymi liśćmi odżywiali się budowniczowie piramid w starożytnym Egipcie. Dziś króluje na stołach całego świata.
Gdy mamy ochotę przegryźć coś między posiłkami, wybierzmy zdrowe i dietetyczne przekąski, które nie spowodują wzrostu wagi.
Spieszmy się zjadać owoce, tak szybko odchodzą, czyli owoce sezonowe na lipiec. Koniecznie trzeba uwzględnić je w codziennym jadłospisie, bo mają wyjątkowo dużo cennych dla naszego zdrowia i urody składników.
Jak stracić na wadze, kochając jedzenie? Oto jest pytanie! W odpowiedzi na nie pomogą Ci dwaj Kudłaci Kucharze: Si King i Dave Myers.
Ten, kto potrafi docenić rozkosze podniebienia jest również smakoszem w miłości. A z kuchni do sypialni jest całkiem blisko.
Biały, długoziarnisty, dziki, zapachowy, czarny albo basmati. Na słodko lub słono, zapiekany, ale i sypki. Nie sposób zliczyć jego odmian, gatunków i smaków. Idealny do dań orientalnych, znakomity jako zamiennik naszych ukochanych ziemniaków.
W starożytności drzewo oliwne było symbolem dobrobytu i pokoju, a sama oliwa służyła przede wszystkim do namaszczania i sztuk magicznych. I choć czasy się zmieniają, to moda na oliwę z oliwek trwa w najlepsze.