Page 5 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 5

NAJLEPSZE
                                                                                      autorskie dania serwuje Szef Kuch-                         RESTAURACJE
                                                                                                                                                  HOTELACH
                                                                                      ni, Marcin Szwak, finalista prestiżo-                      W POLSKICH
                                                                                      wych konkursów kulinarnych kra-                              SPA
                                                                                      jowych i zagranicznych. Jego menu
                                                                                      bazuje na bogactwie i smakach
                                                                                      regionalnych, świeżych produktów,
                                                                                      a popisowym daniem, cieszącym
                                                                                      się największym zainteresowaniem
                                                                                      gości, jest tatar z jelenia.

                                                                                      Mistrzowska Restauracja         Lubicz & Friends
                                                                                      Doświadczenie zespołu oraz kre-  Odpowiedzią na potrzeby gości i ich
                                                                                      atywność szefa kuchni, zaowocowa-  rosnące zainteresowanie kulinariami,
                                                                                      ły wieloma prestiżowymi wyróż-  powstał cykliczny event kulinarny „Lu-
                                                                                      nieniami, dzięki czemu restauracja   bicz & Friends”. Wydarzenie skupiające
                                                                                      Chapeau Bas stała się jedną z bar-  się na dwóch najważniejszych trendach
                                                                                      dziej rozpoznawalnych i prestiżo-  ostatnich lat, czyli show gastronomicz-
                                                                                      wych marek na Pomorzu. Starania   nym oraz zabawie połączonej z edukacją
                                                                                      zespołu zostały docenione podczas   w niespotykanym dotąd wydaniu. Pod-
                                                                                      prestiżowego, ogólnopolskiego   czas eventu szefowie kuchni prezentują
                                                                                      konkursu Wine & Food Noble Night   najciekawsze dania różnych regionów
                                                                                      2015. Jury profesjonalne przy-  świata (za każdym razem inny), a spe-
                                                                                      znało Chapeau Bas mistrzowskie   cjalnie dobrane trunki oraz muzyka
                                CHAPEAU BAS                                           wyróżnienie. Restauracja została   przybliżają gościom tradycję danego
                                                                                      też wyróżniona czapką w żółtym
                                                                                                                      kraju.
                                                                                      przewodniku Gault&Millau. Kame-  Lokale Hotelu Grand Lubicz są dostęp-
            Restauracja Chapeau Bas w Grand Lubicz – Uzdrowisko Ustka, choć istnieje   ralna atmosfera, przyjazne wnętrze   ne dla gości hotelowych oraz dla klien-
               dopiero od 2014 roku, stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych i   oraz wyborne dania tworzą idealny   tów z zewnątrz. Polecamy też kawiarnię
                                prestiżowych marek na Pomorzu.                        nastrój zarówno do spotkania biz-  na piątym piętrze – Panorama Lounge
                                                                                      nesowego jak romantycznej kolacji.   Cafe & Tarace, z obszernym tarasem
                                                                                      Restauracja przygotowana jest dla   oraz obrotową antresolą i pięknym
                                                                                      ok. 130 osób.                   widokiem na morze.

           Pięciogwiazdkowy Hotel Grand Lubicz –   zaaranżowane kawiarnie, bary i restaura-
           Uzdrowisko Ustka posiada ponad 300 bez-  cje, w których serwowane są mistrzowskie
           szmerowo klimatyzowanych pokoi które   połączenia smaków, zarówno te wyszu-
           zostały urządzone w nowoczesnej styli-  kane, niebanalne, jak i tradycyjne. Wśród
           styce, zaprojektowanej z myślą o zapew-  nich największą sławą cieszy się wytwor-            Hotel Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka*****
           nieniu komfortu i dobrego samopoczucia.   nie i kameralnie urządzona restauracja                 ul. Wczasowa 4, 76-270 Ustka
           Na jego terenie znajdują się przepięknie   a’la carte Chapeau Bas, w której swoje           tel.: +48 59 841 82 00, recepcja@grandlubicz.pl

                                                                                         www.grandlubicz.pl
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10