Page 47 - Eden_05_06_2018
P. 47
DLA MIŁOŚNIKÓW KUCHNI WELLNESS
Filozofia Afrodyta SPA & Wellness Resort to życie zgodne z naturą, z przemianami pór roku
i żywiołami. To, co nas otacza to największe bogactwo, z którego warto czerpać, by zadowolić gości.
frodyta SPA & Wellness Resort to niezwykłe miejsce, w któ- Z KUCHNI DO SPA
rym można doskonale wypocząć, korzystać z zabiegów SPA Dopełnieniem udanego wypoczynku w tej oazie spokoju jest
oraz zdrowo, a przede wszystkim smacznie się odżywiać. wyjątkowe SPA, jedno z pierwszych autoryzowanych miejsc firmy
ATutejsza kuchnia została doceniona przez Magdę Gessler, Thalgo. Zabiegi oparte na ekskluzywnych produktach tej wiodą-
która przyznała jej trzy poziomki. Większość produktów wytwarzana cej francuskiej marki, słynącej z naturalnych kosmetyków, cieszą
jest na miejscu, z zachowaniem tradycyjnych receptur, a jednocze- się ogromnym powodzeniem. Zabiegi na ciała i twarzy to relaks
śnie w zgodzie z nurtem Slow Food. Najlepsze produkty do wyrobów oraz odnowa nie tylko fizyczna, ale też ukojenie dla duszy. Dużym
serów, wędlin i przetworów pochodzą od okolicznych rolników. zainteresowaniem cieszą się też masaże orientalne, wykonywane
przez masażystów z Bali, Tajlandii, Filipin i Indii oraz autorskie,
KUCHNIA POLSKA I DIETETYCZNA rosyjskie terapie miodowe. Oryginalna terapia filipińska to moc
Wyjątkowym zainteresowaniem cieszy się pieczony codziennie na imbiru i liści bananowca. W weekendy do dyspozycji gości jest
miejscu wyśmienity chleb. Posmarowany wyrabianym tutaj ma- ponad 20 terapeutów i kosmetologów.
słem, przywodzi na myśl smaki dzieciństwa. W wędzarni Afrodyty Afrodyta SPA to miejsce i pracownicy z misją: pomagają lu-
pachnie świeżą rybą ze stawów właścicieli obiektu, a szef osobiście dziom, zmieniają ich świat, dbają o ich zdrowie i urodę. Inspirują
dogląda każdą sztukę. Gospodarstwo rybackie w Zielenicy dostarcza do pozytywnych zmian w życiu!
pstrągi i jesiotry. Kremowe, wytwarzane metodą tradycyjną lody od
pani Jadwigi Czerwczak są doskonałym uzupełnieniem deserów.
– Korzystamy z darów natury, sami zbieramy grzyby z okolicz- Afrodyta SPA & Wellness Resort
nych lasów, pędy sosny i kwiaty czarnego bzu, akacji i mniszka Ośno Lubuskie, www.afrodyta-spa.pl
lekarskiego do syropów – opowiada Szef Kuchni, Tomasz Tomiuk.
– Wyśmienite soki owocowe i przetwory, zapełniają naszą
spiżarnię. Każdy sezon obfituje w nowe przetwory, co roku
przybywa ponad 5 tys. słoików – dżemów, konfitur, przecierów,
syropów, marynat. Dzikie maliny, wyrastające w naturalnym
i ekologicznym otoczeniu to doskonały składnik potraw Afrody-
ty, wykorzystywany na różne sposoby. Specjalnie dla nas rolnicy
hodują króliki, które stanowią ważny element menu w stylu Slow
Food. Wieprzowina złotnicka od Jacka Nowickiego to wyselek-
cjonowane mięso na przeróżne potrawy. Jagnięcina z naszej
hodowli jest najwyższej jakości.
W Afrodycie goście mogą wybrać odpowiednią dla siebie kuch-
nię – przepyszną i opartą na polskich tradycjach lub nie mniej
wyrafinowane menu tworzone w oparciu o dietę strukturalną dr.
Bardadyna.
MAJ-CZERWIEC 2018 | EDEN | 47
46-49_polecane hotele.indd 47 2018-06-07 03:23:50