Page 69 - Business_SPA_2023
P. 69
natury i czerpie z jej bogactwa, co jest zbieżne z filozofią Menu bogate jest w wysokiej jakości produkty, które
funkcjonowania Uroczyska. W SPA stosowane są wyłącznie umożliwiają regenerację organizmu oraz wzmocnienie sił
naturalne metody poprawy zdrowia i wyglądu, a oferta witalnych. Uroczysko postawiło głównie na dania roślinne,
dedykowana jest osobom, które stawiają na holistyczne dobrze zbilansowane i świeże. Kuchnia roślinna to bogactwo
podejście do odpoczynku, zdrowia i urody. smaków i wartości odżywczych, które są bardziej warto-
ściowe niż mięso. Energetyzuje, wzmacnia i regeneruje
Damian Chudy, Manager SPA: organizm, bez zbędnego obciążania go. Autorskie dania
Menu zabiegowe opracowywane jest w ścisłej współpra- inspirowane są głównie kuchnią polską, z nutą najlepszych
cy z L`Occitane. Oparte i stworzone zgodnie z koncepcją smaków kuchni światowej.
marki, która idealnie współgra z działalnością naszego W Uroczysku Siedmiu Stawów powstała też ekskluzywna
hotelu. Na co dzień ogromną uwagę przywiązujemy piwniczka z winem dla wyjątkowych gości, którzy kochają
do dbałości o ekologię oraz wykorzystywania natu- i doceniają najwspanialsze smaki winne i chcą się nimi
ralnych produktów. Do naszej regularnej oferty menu cieszyć w wyjątkowej atmosferze XVI-wiecznego zamku.
SPA dołączamy także pakiety sezonowe, z zabiegami Odbywają się tu też warsztaty z winem, podczas któ-
niejednokrotnie powiązanymi tematycznie z menu na- rych opowieść na temat wyboru win przeplatała się z ich
szej restauracji, gdzie wykorzystujemy ten sam motyw degustacją i świetną zabawą. Istnieje możliwość zamó-
przewodni co w zabiegach. wienia menu degustacyjnego, do którego przygotowany
Pakiety zabiegowe oparte są na roślinach: lawendzie, jest pairing win. Jak mówią goście – to doskonała uczta
wiśni, werbenie, shea. Pojawiają się one zaraz po świeżych dla zmysłów: wzroku, smaku i węchu. Gdy raz trafi się
zbiorach, realizowanych przez markę L’Occitane. Marka w to magiczne miejsce – wraca się tu systematycznie.
odpowiada nie tylko za gotowy produkt, ale również nad-
zoruje cały proces wysiewu, wzrostu i zbioru roślin, dzięki Sztuka – pokarm dla ducha
czemu są one najwyższej jakości. Wyróżnikiem Uroczyska z pewnością jest też sztuka
Swoja ofertę kierujemy do osób stawiających na natural- i dobry design.
ne i holistyczne podejście do własnego zdrowia. Dlatego
goście nie znajdą w naszym SPA urządzeń mechanicznych Edyta Nadolska, Dyrektor Hotelu:
do wykonywania zabiegów. Głównym naszym atutem Przywiązujemy dużą wagę do detali, proporcji, najlepszej
są dłonie świetnie przygotowanych terapeutów, fanta- jakości materiałów. Ważne jest dla nas zachowanie hi-
styczne produkty oraz naturalne aromaty. Bardzo dbamy storycznej, zabytkowej wartości miejsca oraz harmonia
o nastrój podczas rytuałów, tak aby wizyta nie była zwy- przestrzeni, która staje się wspaniałym tłem do prezentacji
czajną procedurą zabiegową, ale prawdziwą ucztą dla dzieł sztuki. Co równie istotne – sztuka prezentowana
zmysłów, przynoszącą korzyści zdrowotne i pielęgnacyjne. na łonie natury, na kilkunastu hektarach zieleni, pozwala
naszym gościom w spokoju i w komfortowych warunkach
Slow Food dla każdego znaleźć ukojenie i przestrzeń, by słuchać, obserwować oraz
Wyjątkowe jest także menu Uroczyska, na bazie eko czerpać inspiracje z pięknego otoczenia pełnego artyzmu.
produktów. Zdrowa kuchnia, obfituje w sezonowe smaki, Dzięki współpracy z Fine Art Gallery, wrocławską galerią
w tym warzywa z własnego warzywnika oraz zioła z her- specjalizującą się w promocji polskiej ceramiki artystycz-
barium. Szef Kuchni stawia na niebanalne połączenia nej, od kilku lat prezentowana jest ona w Uroczysku. Mają
smaków, także w wersji wege i bez glutenu. tu miejsce wernisaże i wystawy uznanych artystów cera-
SPAeden.pl SPA biznes - beauty & medical & wellness | 69