Page 69 - Business_SPA_2023
P. 69

natury i czerpie z jej bogactwa, co jest zbieżne z filozofią   Menu bogate jest w wysokiej jakości produkty, które
            funkcjonowania Uroczyska. W SPA stosowane są wyłącznie   umożliwiają regenerację organizmu oraz wzmocnienie sił
            naturalne metody poprawy zdrowia i wyglądu, a oferta   witalnych. Uroczysko postawiło głównie na dania roślinne,
            dedykowana jest osobom, które stawiają na holistyczne   dobrze zbilansowane i świeże. Kuchnia roślinna to bogactwo
            podejście do odpoczynku, zdrowia i urody.         smaków i wartości odżywczych, które są bardziej warto-
                                                              ściowe niż mięso. Energetyzuje, wzmacnia i regeneruje
            Damian Chudy, Manager SPA:                        organizm, bez zbędnego obciążania go. Autorskie dania
            Menu zabiegowe opracowywane jest w ścisłej współpra-  inspirowane są głównie kuchnią polską, z nutą najlepszych
            cy z L`Occitane. Oparte i stworzone zgodnie z koncepcją   smaków kuchni światowej.
            marki, która idealnie współgra z działalnością naszego   W Uroczysku Siedmiu Stawów powstała też ekskluzywna
            hotelu. Na co dzień ogromną uwagę przywiązujemy   piwniczka z winem dla wyjątkowych gości, którzy kochają
            do dbałości o ekologię oraz wykorzystywania natu-  i doceniają najwspanialsze smaki winne i chcą się nimi
            ralnych produktów. Do naszej regularnej oferty menu   cieszyć w wyjątkowej atmosferze XVI-wiecznego zamku.
            SPA dołączamy także pakiety sezonowe, z zabiegami   Odbywają się tu też warsztaty z winem, podczas któ-
            niejednokrotnie powiązanymi tematycznie z menu na-  rych opowieść na temat wyboru win przeplatała się z ich
            szej restauracji, gdzie wykorzystujemy ten sam motyw   degustacją i świetną zabawą. Istnieje możliwość zamó-
            przewodni co w zabiegach.                         wienia menu degustacyjnego, do którego przygotowany
              Pakiety zabiegowe oparte są na roślinach: lawendzie,   jest pairing win. Jak mówią goście – to doskonała uczta
            wiśni, werbenie, shea. Pojawiają się one zaraz po świeżych   dla zmysłów: wzroku, smaku i węchu. Gdy raz trafi się
            zbiorach, realizowanych przez markę L’Occitane. Marka   w to magiczne miejsce – wraca się tu systematycznie.
            odpowiada nie tylko za gotowy produkt, ale również nad-
            zoruje cały proces wysiewu, wzrostu i zbioru roślin, dzięki   Sztuka – pokarm dla ducha
            czemu są one najwyższej jakości.                  Wyróżnikiem Uroczyska z pewnością jest też sztuka
              Swoja ofertę kierujemy do osób stawiających na natural-  i dobry design.
            ne i holistyczne podejście do własnego zdrowia. Dlatego
            goście nie znajdą w naszym SPA urządzeń mechanicznych   Edyta Nadolska, Dyrektor Hotelu:
            do wykonywania zabiegów. Głównym naszym atutem    Przywiązujemy dużą wagę do detali, proporcji, najlepszej
            są dłonie świetnie przygotowanych terapeutów, fanta-  jakości materiałów. Ważne jest dla nas zachowanie hi-
            styczne produkty oraz naturalne aromaty. Bardzo dbamy   storycznej, zabytkowej wartości miejsca oraz harmonia
            o nastrój podczas rytuałów, tak aby wizyta nie była zwy-  przestrzeni, która staje się wspaniałym tłem do prezentacji
            czajną procedurą zabiegową, ale prawdziwą ucztą dla   dzieł sztuki. Co równie istotne – sztuka prezentowana
            zmysłów, przynoszącą korzyści zdrowotne i pielęgnacyjne.  na łonie natury, na kilkunastu hektarach zieleni, pozwala
                                                              naszym gościom w spokoju i w komfortowych warunkach
            Slow Food dla każdego                             znaleźć ukojenie i przestrzeń, by słuchać, obserwować oraz
            Wyjątkowe jest także menu Uroczyska, na bazie eko   czerpać inspiracje z pięknego otoczenia pełnego artyzmu.
            produktów. Zdrowa kuchnia, obfituje w sezonowe smaki,   Dzięki współpracy z Fine Art Gallery, wrocławską galerią
            w tym warzywa z własnego warzywnika oraz zioła z her-  specjalizującą się w promocji polskiej ceramiki artystycz-
            barium. Szef Kuchni stawia na niebanalne połączenia   nej, od kilku lat prezentowana jest ona w Uroczysku. Mają
            smaków, także w wersji wege i bez glutenu.        tu miejsce wernisaże i wystawy uznanych artystów cera-

























            SPAeden.pl                                               SPA biznes - beauty & medical & wellness | 69
   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74