Page 2 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 2
Gdzie najlepiej wypocząć, zrelaksować się w SPA i do tego smacznie oraz zdrowo zjeść?
Wybraliśmy 20 najlepszych restauracji w hotelach SPA, w których kuchnia jest równie ważna,
jak luksusowy nocleg czy skuteczny zabieg.
OPRACOWAŁA: KATARZYNA SOŁTYK
Ciągle mało wiemy o naszym kra- w hotelach SPA. Mamy w kraju coraz mi, dodając im artystycznego sznytu.
ju. Gdzie i co zjeść, gdzie wygodnie więcej wysokiej klasy ośrodków, które Wsłuchują się w pory roku, czerpiąc CO – OPRÓCZ WYŚMIENITYCH
przenocować, czy spędzić cały urlop_ dbają równocześnie o nasze ciało, garściami – zgodnie z aktualną modą POTRAW – WYRÓŻNIA
Bojąc się eksperymentować, jeździmy duszę i podniebienie. W gąszczu ofert – z bogactw najbliższego otoczenia. NAJLEPSZE RESTAURACJE?
wciąż w te same sprawdyone miejsca. łatwo się zgubić, dlatego wybraliśmy Produkty, których używają pocho-
A szkoda, bo przecież Polska jest tak 20 najciekawszych, lubianych przez dzą z własnych upraw i hodowli lub l Menu bazujące na bogactwie i re-
piękna i różnorodna. Wystarczy odro- gości i wielokrotnie nagradzanych re- pozyskiwane są od lokalnych rolników gionalnych smakach oraz świeżych
binę zboczyć z utartego szlaku, żeby stauracji w najlepszych hotelach SPA. i producentów, często naturalne i eko- produktach najwyższej jakości.
odnaleźć miejsca magiczne i niepraw- Dobry hotel SPA musi mieć do- logiczne. Dzięki temu powstaje fuzja
dopodobnie smaczne. skonałą kuchnię. W najlepszych wszystkiego co najlepsze i najzdrow- l Pasja, z jaką podchodzą szefowie
Wybierając miejsce na krótki week- restauracjach przekonamy się, że sze w regionie. kuchni i cały personel do swoich dzieł.
end czy długie wakacje, każdy kieruje polska kuchnia wcale nie musi być Lato sprzyja odkrywaniu nowych l Serdeczność, z jaką zajmują się
się innymi kryteriami. Ale jednym tłusta i niezdrowa. Pracujący w nich miejsc i smaków. Zachęcamy czytelni-
z ważniejszych jest wyżywienie. szefowie kuchni wskrzeszają przepisy ków i gości hoteli SPA do zwolnienia gośćmi.
Najlepiej jakby było smaczne, obfite naszych pradziadów, po mistrzowsku tempa, delektowania się bliskością na- l Łączenie lokalnych tradycji z kuch-
i zdrowe – to wymagające połączenie, łącząc tradycyjne produkty i receptury tury oraz odkrywania polskich smaków.
ale jak najbardziej możliwe. Zwłaszcza z nowoczesnymi technikami i trenda- Wakacje to najlepszy czas ku temu. niami świata i bieżącymi trendami.