Page 4 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 4
NAJLEPSZE
Z kuchni do SPA RESTAURACJE
HOTELACH
Zarówno restauracje Hotelu Bania, W POLSKICH
jak i całe Podhale wyróżniają się na SPA
kulinarnej mapie Polski. To przede
wszystkim jagnięcina, baranina, róż-
nego rodzaju sery owcze i przetwory,
a jesienią bogactwo grzybów.
– Staramy się łączyć tradycyjną Tatrzańska, Góralska, Rohatka
kuchnię góralską z kuchnią świata Do największych rarytasów Restauracji
i bieżącymi trendami, równocześnie Tatrzańskiej należą regionalne wędliny,
mając na uwadze, aby tradycja i spój- kiełbasy, sery owcze, konfitury i przetwory.
ność potraw Podhala dominowały Tutejszy stół regionalny z góralskimi specja-
nad pozostałością, a nie odwrotnie – łami skradł już nie jedno serce. Na szcze-
twierdzi Szef Kuchni Piotr Chlebda – gólną uwagę zasługują też wypieki z własnej
Stare przepisy góralskie – mięsa i pro- cukierni – pyszne ciasta i swojski chleb.
dukty owcze – wykorzystywane są Specjalne menu dla dzieci to kompozycja
we wszystkich rodzajach potraw, do dań, które zarówno przez kuszące nazwy,
przystawek, dań głównych i deserów zabawne menu, jak i prezentację zachęcają
– opowiada Piotr Chlebda. Tradycyj- najmłodszych do zajadania ze smakiem.
ne moskole świetnie współgrają z fois Restauracja Góralska zachwyca
gras, masłem czosnkowym i rozma- aranżacją wnętrza i klimatem, jaki tworzy
rynem. Zupa sałatowa gotowana jest połączenie góralskiego, swojskiego klima-
na żyntycy, zakwasie żytnim oraz tu z elegancją i wyrafinowanym smakiem.
LUKSUS OKRASZONY sałacie masłowej. Kotleciki jagnięce W głębi sali znajduje się scena, na której
w wybrane dni przygrywa kapela regio-
wystarczy doprawić solą i pieprzem,
GÓRALSKIM CHARAKTEREM a smakują niepowtarzalnie, ponieważ nalna, która pozwala zasmakować kultury
góralskiej w jej najczystszej postaci.
polskie owce wypasane są na halach
obfitujących w różnorodne zioła, Kameralna i klimatyczna Restauracja
Jeden z najnowocześniejszych resortów wypoczynkowych w Polsce, Hotel Bania które później wyraźnie odnajdujemy Rohatka to kwintesencja bogatej gamy
Thermal & Ski posiada baseny termalne z aquaparkiem, strefę SPA Sielsko w smaku potraw. A bundz i oscypek smaków słonecznej Italii. Znakomite miej-
Anielsko, mnóstwo propozycji na aktywne spędzenie wolnego czasu oraz aż trzy świetnie nadają się do produkcji słod- sce na romantyczną kolację we dwoje lub
kameralny wieczór z rodziną.
kich deserów czy sosów.
ciekawe restauracje: Tatrzańską, Góralską i Rohatkę.
Świeże, swojskie produkty oraz kunszt królują dania nierozerwalnie związane
szefów kuchni to połączenie, które zapewni z podhalańską tradycją, swojskie przysmaki Hotel Bania**** Thermal & SKi
nawet najbardziej wybrednemu smakoszo- i wysublimowane dania. Wspaniały klimat ul. Środkowa 181, 34-405 Białka Tatrzańska
wi ucztę pełną aromatycznych kulinarnych i góralskie wnętrza sprawiają, że czas spę- tel.: +48 18 265 41 63, rezerwacja@hotelbania.pl
doznań. W menu restauracji Hotelu Bania dzony tutaj zapada w pamięć na długie lata..
www.hotelbania.pl