Page 7 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 7
NAJLEPSZE
Polska i śródziemnomorska RESTAURACJE
HOTELACH
– Uwielbiam tradycyjne smaki W POLSKICH
polskie. Staram się więc, aby nasza SPA
kuchnia łączyła ze sobą tradycję,
którą wszyscy doskonale pamię-
tamy z dzieciństwa, a jednocze-
śnie była odpowiednim miejscem kulinarne. Lista win stworzona została
dla osób pragnących smakować przez Wine Stewarda Przemysława Małka
wyszukane potrawy kuchni – F&B Managera Hotelu Haffner. W 2016
śródziemnomorskiej. Dokładam roku restauracja znalazła się w gronie
wszelkich starań, aby w naszym 12 najlepszych w Polsce w prestiżowym
menu każdy mógł odnaleźć swój konkursie kulinarnym Wine & Food Noble
smak – opowiada Szef Kuchni Night organizowanym przez Noble Con-
Łukasz Szczepaniak, który zdoby- cierge.
wał sławę w licznych konkursach,
jak Arte Culinaria Italiana czy Wytrawne desery
Festiwal Kuchni Greckiej, a teraz Kolejnym czarodziejem smaków Hotelu
sam ocenia przyszłych wybitnych Haffner jest mistrz cukiernictwa Michał
szefów kuchni, zasiadając w jury Wiśniewski, który komponuje produkty
m.in. Ogólnopolskiego Konkursu do hotelowej cukierni i kawiarni. Jego
Młodych Talentów Kulinarnych. specjalnością są desery wytrawne, a wśród
Ucztę dla zmysłów dopełnia nich sorbet ze świeżego ogórka w połą-
szeroki wybór win, skomponowa- czeniu z galaretką z soku z selera i granitą
MISTRZOWIE PODNIEBIENIA ny w idealnym dopasowaniu do z tequili.
– Desery wytrawne to w dalszym ciągu
różnorodnych dań. Goście mogą
wybierać spośród ponad stu wy- kontrowersyjny smakołyk. Te przygo-
Restauracja Hotelu Haffner Business & Pleasure w Sopocie to miejsce selekcjonowanych białych i czer- towywane przez nas cieszą się jednak
wyjątkowe. Od lat zachwyca gości specjałami kuchni śródziemnomorskiej oraz wonych win z najlepszych winnic dużą popularnością i mamy stałych gości,
tradycyjnej kuchni polskiej. i różnych regionów świata. Karta którzy ciągle próbują nowych propozycji.
win zmienia się kilka razy w ciągu Połączenie struktur produktów i wyse-
roku, podobnie jak sezonowe pro- lekcjonowanych smaków nadaje lekkości
pozycje dań a’la carte oraz trendy i orzeźwienia – mówi Michał Wiśniewski.
Stojący nieopodal morza i zalesionego charakter obiektu tworzą ludzie, którzy
wzgórza czterogwiazdkowy, nowoczesny każdego dnia z pasją dbają o to, by był
Hotel Haffner Business & Plasure łączy miejscem, do którego chce się wracać. Nie
zaawansowane rozwiązania technolo- inaczej jest w hotelowej restauracji. Tutaj,
giczne z tradycją i klasycznym urokiem o doskonałe połączenia najlepszych skład- Hotel Haffner**** Business & Pleasure
uzdrowiska. Już od 15 lat dba o to, by jego ników, smaków i zapachów każdego dnia ul. J. J. Haffnera 59, 81-715 Sopot
goście na każdym kroku mogli cieszyć się dba Łukasz Szczepaniak, jeden z najlep- tel.: +48 58 55 09 999, office@hotelhaffner.pl
najwyższą jakością usług. Niepowtarzalny szych Szefów Kuchni w Polsce.
www.hotelhaffner.pl