Page 12 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 12

DELIGHT                         Lokalizacja: andel’s Hotel Łódź
                                                                                Kuchnia: międzynarodowa, elegancka
                                                Budynek, w którym znajduje
                                                się hotel, należał kiedyś do    Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
                                                kompleksu przemysłowego Izraela   Szef Kuchni: Mirosław Jabłoński                           NAJLEPSZE
                                                Poznańskiego. Wnętrze restauracji                                                           RESTAURACJE
                                                                                                                                              HOTELACH
                                                jest wpasowane w styl całego                                                                 W POLSKICH
                                                obiektu, czyli bardzo nowoczesne.                                                             SPA
                                                                                  www.vi-hotels.com



                                                     DWÓR STARY CHOTÓW                        Lokalizacja: Dwór Stary Chotów – Nowe Skalmierzyce
                                                                                              Kuchnia: Polska, wiele w niej inspiracji regionalnych oraz nawiązania
                                                     Malowniczo położony w lasach koło
                                                     Kalisza XIX-wieczny dwór szlachecki      do kuchni szlacheckiej
                                                     poza kameralnym hotelem mieści jedną     Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau • 2 tonque
                                                     z najciekawszych restauracji regionu.    Szef Kuchni: Maciej Kobylański


                                                                                                www.dworstarychotow.pl




                                                EGO                             Lokalizacja: Hotel Alter – Lublin
                                                                                Kuchnia: nowatorska, elegancka; karta jest krótka
                                                Restauracja mieści się w jedynym   i zmienia się sezonowo
                                                pięciogwiazdkowym hotelu        Wyróżnienia: 1 czapka Gault& Millau
                                                w Lublinie, na Starym Mieście.  Szef Kuchni: Adam Piechaczek



                                                                                  www.hotelalter.pl




                                                     INSPIRACJA BY KOPICKI                    Lokalizacja: Pałac Kościeszy – Przyjaźń
                                                                                              Kuchnia: nowatorska, elegancka
                                                     Do Inspiracji nie ma sensu               Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
                                                     wpadać „po drodze”, na chwilę.           Szef Kuchni: Rafał Kopicki
                                                     Wizytę u szefa kuchni Rafała
                                                     Kopickiego trzeba zaplanować
                                                     i przygotować się na doznania
                                                     artystyczne i biesiadę typu slow.
                                                                                                www.palackoscieszy.pl
   7   8   9   10   11   12   13   14   15