Page 12 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 12
DELIGHT Lokalizacja: andel’s Hotel Łódź
Kuchnia: międzynarodowa, elegancka
Budynek, w którym znajduje
się hotel, należał kiedyś do Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
kompleksu przemysłowego Izraela Szef Kuchni: Mirosław Jabłoński NAJLEPSZE
Poznańskiego. Wnętrze restauracji RESTAURACJE
HOTELACH
jest wpasowane w styl całego W POLSKICH
obiektu, czyli bardzo nowoczesne. SPA
www.vi-hotels.com
DWÓR STARY CHOTÓW Lokalizacja: Dwór Stary Chotów – Nowe Skalmierzyce
Kuchnia: Polska, wiele w niej inspiracji regionalnych oraz nawiązania
Malowniczo położony w lasach koło
Kalisza XIX-wieczny dwór szlachecki do kuchni szlacheckiej
poza kameralnym hotelem mieści jedną Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau • 2 tonque
z najciekawszych restauracji regionu. Szef Kuchni: Maciej Kobylański
www.dworstarychotow.pl
EGO Lokalizacja: Hotel Alter – Lublin
Kuchnia: nowatorska, elegancka; karta jest krótka
Restauracja mieści się w jedynym i zmienia się sezonowo
pięciogwiazdkowym hotelu Wyróżnienia: 1 czapka Gault& Millau
w Lublinie, na Starym Mieście. Szef Kuchni: Adam Piechaczek
www.hotelalter.pl
INSPIRACJA BY KOPICKI Lokalizacja: Pałac Kościeszy – Przyjaźń
Kuchnia: nowatorska, elegancka
Do Inspiracji nie ma sensu Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
wpadać „po drodze”, na chwilę. Szef Kuchni: Rafał Kopicki
Wizytę u szefa kuchni Rafała
Kopickiego trzeba zaplanować
i przygotować się na doznania
artystyczne i biesiadę typu slow.
www.palackoscieszy.pl