Page 13 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 13
MANOR HOUSE Lokalizacja: Manor House SPA – Chlewiska
Kuchnia: kuchnia polska, wegańska, doskonała również dla wegetarian
Restauracja znajduje się w XIX
wiecznej Stajni Platera. Posiłki Wyróżnienia: wyróżnienie znakiem jakości VEGE
gotowane są na krystalicznie NAJLEPSZE
czystej, ożywionej wodzie RESTAURACJE
HOTELACH
Grandera, z użyciem zdrowych W POLSKICH
produktów organicznych. SPA
www.manorhouse.pl
MERCATO Lokalizacja: Hotel Hilton Gdańsk
Kuchnia: nowatorska, elegancka
Podstawą tutejszej kuchni są produkty
pozyskiwane w okolicy Gdańska, a także Wyróżnienia: 3 czapki Gault & Millau
składniki kolonialne, ale tylko te, które Szef Kuchni: Adam Woźniak, jest zwolennikiem pracy zespołowej
docierały do miasta w czasach, kiedy nie
znano lodówek.
www.mercatorestauracja.pl
MORELLINO Lokalizacja: Głęboczek Vine Resort & SPA - Wielki Głęboczek
Kuchnia: polska i śródziemnomorska, swobodna
Atmosfera swojska i przyjemna. Wyróżnienia: 1 czapka Gault & Millau, rekomendacja Slow Food
Doskonałe miejsce do relaksu Szef Kuchni: Marian Frankowski
i odpoczynku w otoczeniu natury,
z dala od miejskiego zgiełku. W menu
wyszczególnieni są regionalni dostawcy
produktów użytych w kuchni. www.gleboczek.pl
STREFA BY KRAUZOWICZ Lokalizacja: Hotel Copernicus – Toruń
Kuchnia: nowatorska, elegancka
Restauracja składa się z dużej, Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
przestronnej sali, drugiej Szef Kuchni: Sebastian Krauzowicz
wąskiej oraz sporego ogródka.
Jako czekadełko podaje się tu
pieczywo z zestawem maseł, które
wyglądają jak farbki.
www.restauracjasfera.com