Page 11 - e-book_Raport_Najlepsze_Restauracje
P. 11
1906 GOURMET Lokalizacja: Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Wellness – Choczewo
Kuchnia: nowatorska i elegancka
Paweł Dołżonek to kulinarny
sztukmistrz, a jego magiczny Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau, w Pałacu znajduje się Bistro Luneta
warsztat kształtował się & Lorneta – również wyróżnione 2 czapkami NAJLEPSZE
m.in. w restauracji Narisawa Szef Kuchni: Paweł Dołżonek RESTAURACJE
HOTELACH
w Tokio. W POLSKICH
www.palacciekocinko.pl SPA
ARUANA Lokalizacja: Hotel Narvil – Serock
Kuchnia: nowatorska, biznesowa, specjalnością jest nowoczesna
Wykwintna kuchnia, harmonia kuchnia polska
z przyrodą oraz powrót do naturalnych Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau, rekomendacja Slow Food Polska,
wartości i smaku zadowolą gusta w 2013 r. zwycięstwo w konkursie Wine & Food Noble Night
najbardziej wymagających smakoszy.
Szef Kuchni: Witek Iwański
www.hotelnarvil.pl
BIAŁY KRÓLIK Lokalizacja: hotel Quadrille Conference & SPA – Gdynia
Kuchnia: nowatorska i elegancka, rekonstrukcja i autorska interpretacja
Wchodząc do pałacu i samej tradycyjnych receptur regionu
restauracji, za sprawą iście Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
bajkowej aranżacji wnętrz mamy Szef Kuchni: Marcin Popielarz
poczucie, że razem z Alicją
znaleźliśmy się w Krainie Czarów.
www.quadrille.pl
BLOW UP 5050 Lokalizacja: Hotel Blow Up Hall 5050 – Poznań
Kuchnia: międzynarodowa, w menu znajduje się zaledwie
Mieści się w elitarnym butikowym kilka pozycji, ale za to niezwykle wysmakowanych
hotelu o tej samej nazwie. Nie jest Wyróżnienia: 2 czapki Gault & Millau
to wprawdzie hotel ze SPA, ale Szef Kuchni: Tomasz Purol
jego artystyczne klimaty i wyborne
smaki wyjątkowo sprzyjają
relaksowi.
www.blowuphall5050.com