Page 18 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 18

RAPORT





























                                 MISTRZOWIE PODNIEBIENIA



                               Restauracja Hotelu Haffner Business & Pleasure w Sopocie to miejsce wyjątkowe.
                        Od lat zachwyca gości specjałami kuchni śródziemnomorskiej oraz tradycyjnej kuchni polskiej.







                            tojący nieopodal morza       Z myślą o gościach biznesowych powstał   Goście mogą wybierać spośród ponad stu
                            i zalesionego wzgórza czte-  VIP Lounge – przestrzeń przyjazna pracy   wyselekcjonowanych białych i czerwo-
                            rogwiazdkowy, nowoczesny     i zawodowym spotkaniom.               nych win z najlepszych winnic i różnych
                            Hotel Haffner Business         Niepowtarzalny charakter obiektu    regionów świata. Karta win zmienia się
                   S & Plasure łączy zaawansowa-         tworzą ludzie, którzy każdego dnia z pasją   kilka razy w ciągu roku, podobnie jak
                   ne rozwiązania technologiczne z tradycją   dbają o to, by był miejscem, do którego   sezonowe propozycje dań a’la carte oraz
                   i klasycznym urokiem uzdrowiska. Już   chce się wracać. Nie inaczej jest w ho-  trendy kulinarne. Lista win stworzona zo-
                   od 15 lat dba o to, by jego goście na każ-  telowej restauracji. Tutaj, o doskonałe   stała przez Wine Stewarda Przemysława
                   dym kroku mogli cieszyć się najwyższą   połączenia najlepszych składników, sma-  Małka – F&B Managera Hotelu Haffner.
                   jakością usług. Mieszkają w eleganckich,   ków i zapachów każdego dnia dba Łukasz   W 2016 roku restauracja znalazła się
                   klimatyzowanych wnętrzach, korzysta-  Szczepaniak, jeden z najlepszych Szefów   w gronie 12 najlepszych w Polsce w pre-
                   ją z oferty Instytutu SPA & Wellness   Kuchni w Polsce.                     stiżowym konkursie kulinarnym Wine
                   i odkrywają bogactwo smaków w restau-   – Uwielbiam tradycyjne smaki        & Food Noble Night organizowanym
                   racji, kawiarni oraz pubie. Hotel oferuje   polskie. Staram się więc, aby nasza   przez Noble Concierge.
                   również ekskluzywną Strefę Relaksu na   kuchnia łączyła ze sobą tradycję, którą   Kolejnym czarodziejem smaków Hotelu
                   plaży, Strefę Plażowych Animacji dla   wszyscy doskonale pamiętamy z dzie-  Haffner jest mistrz cukiernictwa Michał
                   dzieci oraz bar, który serwuje kolorowe   ciństwa, a jednocześnie była odpo-  Wiśniewski, który komponuje produkty do
                   letnie przekąski i orzeźwiające napoje.   wiednim miejscem dla osób pragną-  hotelowej cukierni i kawiarni. Jego specjal-
                                                         cych smakować wyszukane potrawy       nością są desery wytrawne, a wśród nich
                                                         kuchni śródziemnomorskiej. Dokładam   sorbet ze świeżego ogórka w połączeniu
                                                         wszelkich starań, aby w naszym menu   z galaretką z soku z selera, granitą z tequili
                                                         każdy mógł odnaleźć swój smak –       z dodatkiem cytryny i jabłka oprawione
                                                         opowiada Szef Kuchni Łukasz Szczepa-  nutą mięty.
                                                         niak, który zdobywał sławę w licznych   – Desery wytrawne to w dalszym ciągu
                                                         konkursach, jak Arte Culinaria Italiana   dość kontrowersyjny smakołyk. Te przy-
                                                         czy Festiwal Kuchni Greckiej, a te-   gotowywane przez nas cieszą się jednak
                                                         raz sam ocenia przyszłych wybitnych   dużą popularnością i mamy stałych gości,
                                                         szefów kuchni, zasiadając w jury m.in.   którzy ciągle próbują nowych propozycji.
                                                         Ogólnopolskiego Konkursu Młodych      Połączenie struktur produktów i wyse-
                                                         Talentów Kulinarnych.                 lekcjonowanych smaków nadaje lekkości
                                                           Ucztę dla zmysłów dopełnia szeroki   i orzeźwienia, które idealnie oddają letni
                                                         wybór win, skomponowany w idealnym    klimat rodem z Hiszpanii – mówi Michał
                                                         dopasowaniu do różnorodnych dań.      Wiśniewski.                                                 n

                  18  |  EDEN   |  CZERWIEC–LIPIEC 2017



          18-19_Hotel_Haffner_2str.indd   18                                                                                     2017-06-18   22:04:26
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23