Page 18 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 18
RAPORT
MISTRZOWIE PODNIEBIENIA
Restauracja Hotelu Haffner Business & Pleasure w Sopocie to miejsce wyjątkowe.
Od lat zachwyca gości specjałami kuchni śródziemnomorskiej oraz tradycyjnej kuchni polskiej.
tojący nieopodal morza Z myślą o gościach biznesowych powstał Goście mogą wybierać spośród ponad stu
i zalesionego wzgórza czte- VIP Lounge – przestrzeń przyjazna pracy wyselekcjonowanych białych i czerwo-
rogwiazdkowy, nowoczesny i zawodowym spotkaniom. nych win z najlepszych winnic i różnych
Hotel Haffner Business Niepowtarzalny charakter obiektu regionów świata. Karta win zmienia się
S & Plasure łączy zaawansowa- tworzą ludzie, którzy każdego dnia z pasją kilka razy w ciągu roku, podobnie jak
ne rozwiązania technologiczne z tradycją dbają o to, by był miejscem, do którego sezonowe propozycje dań a’la carte oraz
i klasycznym urokiem uzdrowiska. Już chce się wracać. Nie inaczej jest w ho- trendy kulinarne. Lista win stworzona zo-
od 15 lat dba o to, by jego goście na każ- telowej restauracji. Tutaj, o doskonałe stała przez Wine Stewarda Przemysława
dym kroku mogli cieszyć się najwyższą połączenia najlepszych składników, sma- Małka – F&B Managera Hotelu Haffner.
jakością usług. Mieszkają w eleganckich, ków i zapachów każdego dnia dba Łukasz W 2016 roku restauracja znalazła się
klimatyzowanych wnętrzach, korzysta- Szczepaniak, jeden z najlepszych Szefów w gronie 12 najlepszych w Polsce w pre-
ją z oferty Instytutu SPA & Wellness Kuchni w Polsce. stiżowym konkursie kulinarnym Wine
i odkrywają bogactwo smaków w restau- – Uwielbiam tradycyjne smaki & Food Noble Night organizowanym
racji, kawiarni oraz pubie. Hotel oferuje polskie. Staram się więc, aby nasza przez Noble Concierge.
również ekskluzywną Strefę Relaksu na kuchnia łączyła ze sobą tradycję, którą Kolejnym czarodziejem smaków Hotelu
plaży, Strefę Plażowych Animacji dla wszyscy doskonale pamiętamy z dzie- Haffner jest mistrz cukiernictwa Michał
dzieci oraz bar, który serwuje kolorowe ciństwa, a jednocześnie była odpo- Wiśniewski, który komponuje produkty do
letnie przekąski i orzeźwiające napoje. wiednim miejscem dla osób pragną- hotelowej cukierni i kawiarni. Jego specjal-
cych smakować wyszukane potrawy nością są desery wytrawne, a wśród nich
kuchni śródziemnomorskiej. Dokładam sorbet ze świeżego ogórka w połączeniu
wszelkich starań, aby w naszym menu z galaretką z soku z selera, granitą z tequili
każdy mógł odnaleźć swój smak – z dodatkiem cytryny i jabłka oprawione
opowiada Szef Kuchni Łukasz Szczepa- nutą mięty.
niak, który zdobywał sławę w licznych – Desery wytrawne to w dalszym ciągu
konkursach, jak Arte Culinaria Italiana dość kontrowersyjny smakołyk. Te przy-
czy Festiwal Kuchni Greckiej, a te- gotowywane przez nas cieszą się jednak
raz sam ocenia przyszłych wybitnych dużą popularnością i mamy stałych gości,
szefów kuchni, zasiadając w jury m.in. którzy ciągle próbują nowych propozycji.
Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Połączenie struktur produktów i wyse-
Talentów Kulinarnych. lekcjonowanych smaków nadaje lekkości
Ucztę dla zmysłów dopełnia szeroki i orzeźwienia, które idealnie oddają letni
wybór win, skomponowany w idealnym klimat rodem z Hiszpanii – mówi Michał
dopasowaniu do różnorodnych dań. Wiśniewski. n
18 | EDEN | CZERWIEC–LIPIEC 2017
18-19_Hotel_Haffner_2str.indd 18 2017-06-18 22:04:26