Page 16 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 16
RAPORT
CHAPEAU BAS
Restauracja Chapeau Bas w Grand Lubicz – Uzdrowisko Ustka, choć istnieje dopiero od 2014 roku,
stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych i prestiżowych marek na Pomorzu.
ięciogwiazdkowy Hotel Grand skie dania serwuje Szef Kuchni, Marcin zostały docenione podczas prestiżowego,
Lubicz – Uzdrowisko Ustka Szwak, finalista prestiżowych konkursów ogólnopolskiego konkursu Wine & Food
posiada ponad 300 bezszme- kulinarnych krajowych i zagranicznych. Noble Night 2015. Jury profesjonalne przy-
rowo klimatyzowanych pokoi Jego menu bazuje na bogactwie i smakach znało Chapeau Bas mistrzowskie wyróż-
Pktóre zostały urządzone regionalnych, świeżych produktów, a po- nienie. Restauracja została też wyróżniona
w nowoczesnej stylistyce, zaprojekto- pisowym daniem, cieszącym się najwięk- czapką w żółtym przewodniku Gault&Mil-
wanej z myślą o zapewnieniu komfortu szym zainteresowaniem gości, jest tatar lau. Kameralna atmosfera, przyjazne wnę-
i dobrego samopoczucia. Na jego terenie z jelenia. trze oraz wyborne dania tworzą idealny
znajdują się przepięknie zaaranżowane nastrój zarówno do spotkania biznesowe-
kawiarnie, bary i restauracje, w których MISTRZOWSKA RESTAURACJA go jak romantycznej kolacji. Restauracja
serwowane są mistrzowskie połączenia Doświadczenie zespołu oraz kreatywność przygotowana jest dla ok. 130 osób.
smaków, zarówno te wyszukane, nie- szefa kuchni, zaowocowały wieloma pre-
banalne, jak i tradycyjne. Wśród nich stiżowymi wyróżnieniami, dzięki czemu LUBICZ & FRIENDS
największą sławą cieszy się wytwornie restauracja Chapeau Bas stała się jedną Odpowiedzią na potrzeby gości i ich
i kameralnie urządzona restauracja a’la z bardziej rozpoznawalnych i prestiżo- rosnące zainteresowanie kulinariami,
carte Chapeau Bas, w której swoje autor- wych marek na Pomorzu. Starania zespołu powstał cykliczny event kulinarny „Lubicz
& Friends”. Wydarzenie skupiające się na
dwóch najważniejszych trendach ostat-
nich lat, czyli show gastronomicznym oraz
zabawie połączonej z edukacją w niespo-
tykanym dotąd wydaniu. Podczas eventu
szefowie kuchni prezentują najciekaw-
sze dania różnych regionów świata (za
każdym razem inny), a specjalnie dobrane
trunki oraz muzyka przybliżają gościom
tradycję danego kraju.
Lokale Hotelu Grand Lubicz są
dostępne dla gości hotelowych oraz
dla klientów z zewnątrz. Polecamy też
kawiarnię na piątym piętrze – Panorama
Lounge Cafe & Tarace, z obszernym ta-
rasem oraz obrotową antresolą i pięk-
nym widokiem na morze. n
16 | EDEN | CZERWIEC–LIPIEC 2017
16-17 Grand_Lubicz_hotel_2str.indd 16 2017-06-18 22:04:54