Page 12 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 12
POLSKA
OD KUCHNI
AFRODYTA SPA OD KUCHNI
Filozofia Afrodyta SPA & Wellness Resort to życie zgodne z naturą, z przemianami pór roku
i żywiołami. To, co nas otacza to największe bogactwo, z którego warto czerpać, by zadowolić gości.
A frodyta SPA & Wellness Resort KUCHNIA POLSKA Jagnięcina z naszej hodowli jest najwyż-
to niezwykłe miejsce, w którym
szej jakości.
I DIETETYCZNA
można doskonale wypocząć,
W Afrodycie goście mogą wybrać
Wyjątkowym zainteresowaniem cie-
odpowiednią dla siebie kuchnię – prze-
korzystać z zabiegów SPA oraz
szy się pieczony codziennie na miejscu
zdrowo, a przede wszystkim
bianym tutaj masłem, przywodzi na myśl
lub nie mniej wyrafinowane menu two-
smacznie się odżywiać. Tutejsza kuchnia wyśmienity chleb. Posmarowany wyra- pyszną i opartą na polskich tradycjach
została doceniona przez Magdę Gessler, która smaki dzieciństwa. W wędzarni Afrodyty rzone w oparciu o dietę strukturalną dr.
przyznała jej trzy poziomki. Większość pro- pachnie świeżą rybą ze stawów właścicieli Bardadyna.
duktów wytwarzana jest na miejscu, z zacho- obiektu, a szef osobiście dogląda każdą
waniem tradycyjnych receptur, a jednocześnie sztukę. Gospodarstwo rybackie w Zieleni- Z KUCHNI DO SPA
w zgodzie z nurtem Slow Food. Najlepsze pro- cy dostarcza pstrągi i jesiotry. Kremowe, Dopełnieniem udanego wypoczynku
dukty do wyrobów serów, wędlin i przetworów wytwarzane metodą tradycyjną lody od w tej oazie spokoju jest wyjątkowe SPA,
pochodzą od okolicznych rolników. pani Jadwigi Czerwczak są doskonałym jedno z pierwszych autoryzowanych
uzupełnieniem deserów. miejsc firmy Thalgo. Zabiegi oparte na
– Korzystamy z darów natury, sami ekskluzywnych produktach tej wiodącej
zbieramy grzyby z okolicznych lasów, francuskiej marki, słynącej z natural-
pędy sosny i kwiaty czarnego bzu, akacji nych kosmetyków, cieszą się ogromnym
i mniszka lekarskiego do syropów – opo- powodzeniem. Zabiegi na ciała i twarzy
wiada Szef Kuchni, Tomasz Tomiuk. to relaks oraz odnowa nie tylko fizycz-
– Wyśmienite soki owocowe i przetwo- na, ale też ukojenie dla duszy. Dużym
ry, zapełniają naszą spiżarnię. Każdy zainteresowaniem cieszą się też masaże
sezon obfituje w nowe przetwory, co orientalne, wykonywane przez masaży-
roku przybywa ponad 5 tys. słoików – stów z Bali, Tajlandii, Filipin i Indii oraz
dżemów, konfitur, przecierów, syropów, autorskie, rosyjskie terapie miodowe.
marynat. Dzikie maliny, wyrastające Oryginalna terapia filipińska to moc im-
w naturalnym i ekologicznym otoczeniu biru i liści bananowca. W weekendy do
to doskonały składnik potraw Afrody- dyspozycji gości jest ponad 20 terapeu-
ty, wykorzystywany na różne sposoby. tów i kosmetologów.
Specjalnie dla nas rolnicy hodują króliki, Afrodyta SPA to miejsce i pracownicy
które stanowią ważny element menu z misją: pomagają ludziom, zmieniają
w stylu Slow Food. Wieprzowina złot- ich świat, dbają o ich zdrowie i urodę.
nicka od Jacka Nowickiego to wyselek- Inspirują do pozytywnych zmian
cjonowane mięso na przeróżne potrawy. w życiu! n
12 | EDEN | CZERWIEC–LIPIEC 2017
12-13_Afrodyta_Osno_Lubuskie_2str.indd 12 2017-06-18 22:05:53