Page 9 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 9
NAJLEPSZE RESTAURACJE W HOTELACH SPA
DESTYLARNIA DWÓR STARY CHOTÓW EGO
Mistrzowskie kojarzenie tradycyjnych składni- Malowniczo położony w lasach koło Kalisza Restauracja mieści się w jedynym pięcio-
ków i nowoczesnych receptur oraz umiejętne XIX-wieczny dwór szlachecki poza kameral- gwiazdkowym hotelu w Lublinie, na Starym
łączenie potraw z winem i winogronami. nym hotelem mieści jedną z najciekawszych Mieście.
The association of traditional ingredients and restauracji regionu. The restaurant is located in the only five-star
modern recipes and skilfully combine dishes A 19-th century manor house, situated in hotel in Lublin, in the Old Town.
with wine and grapes. the beautiful woods outside Kalisz, houses Lokalizacja/Location: Hotel Alter
a friendly hotel and one of the most interesting
Lokalizacja/Location: Pałac Mierzęcin Well- restaurants in the region. – Lublin
ness Wine & Resort, Dobiegniew, woj. lubuskie Lokalizacja/Location: Dwór Stary Chotów Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka;
Kuchnia/Cuisine: nowatorska, slow food, – Nowe Skalmierzyce karta jest krótka i zmienia się sezonowo
wellness i śródziemnomorska • modern, Kuchnia/Cuisine: Polska, wiele w niej • modern, elegant; the menu is brief and
slow food, wellness, Mediterranean inspiracji regionalnych oraz nawiązania do changes with the seasons
Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault kuchni szlacheckiej • Polish, with inspi- Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault
& Millau, rekomendacja Slow Food, Najlep- ration from the region and references to & Millau • 1 tongue
sza Kuchnia Wellness w konkursie Perfect patrician cuisine. Szef Kuchni/Chef: Adam Piechaczek
SPA Awards 2016 • 2 tongues, Slow Food Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault www.hotelalter.pl
recomendation, The Best Wellness Cuisine & Millau • 2 tonque
in Perfect SPA Awards 2016 competition Szef Kuchni/Chef: Maciej Kobylański
Szef Kuchni/Chef: Dawid Łagowski
www.dworstarychotow.pl
www.palacmierzecin.pl
HAFFNER BUSINESS & SPA INSPIRACJA BY KOPICKI MANOR HOUSE
Restauracja Hotelu Haffner Business & Pleasure Do Inspiracji nie ma sensu wpadać „po Restauracja znajduje się w XIX wiecznej
w Sopocie to miejsce wyjątkowe. Od lat zachwyca drodze”, na chwilę. Wizytę u szefa kuch- Stajni Platera. Posiłki gotowane są na krysta-
gości specjałami kuchni śródziemnomorskiej oraz ni Rafała Kopickiego trzeba zaplanować licznie czystej, ożywionej wodzie Grandera,
tradycyjnej kuchni polskiej. i przygotować się na doznania artystyczne z użyciem zdrowych produktów organicznych.
The Restaurant at the Hotel Haffner in Sopot is i biesiadę typu slow. Restaurant is located in the 19th century
an exceptional place. For years it has delighted Dropping into Inspiracja „while on the road”, Stajnia Platera (Plater Stable). Dished are
guests with Mediterranean specialties and for a moment, makes absolutely no sens. You prepared using the crystal clear Grander
traditional Polish cuisine. have to plan a visit carefully to Chef Rafał Ko- water, as well as healthy, organic products.
Lokalizacja/Location: Hotel Haffner Business picki’s kitchen – prepare yourself for a truly Lokalizacja/Location: Manor House SPA
& Pleasure – Sopot artistic experience and for a Slow Food teast. – Chlewiska
Kuchnia/Cuisine: tradycyjna polska i śródziemno- Lokalizacja/Location: Pałac Kościeszy Kuchnia/Cuisine: kuchnia polska, wegań-
morska • traditional Polish and Mediterranean – Przyjaźń ska, doskonała również dla wegetarian •
Wyróżnienia/Awards: w 2016 roku restauracja zna- Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka • Polish, known for vegan dishes
lazła się w gronie 12 najlepszych w Polsce • In 2016, modern, elegant Wyróżnienia/Awards: wyróżnienie znakiem
the restaurant was among the 12 best in Poland Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault jakości VEGE • dishes from Vegan Menu
Szef Kuchni/Chef: Łukasz Szczepaniak & Millau • 2 tongues obtained a vegan Viva! seal of quality
i Michał Wiśniewski. Szef Kuchni/Chef: Rafał Kopicki www.manorhouse.pl
www.palackoscieszy.pl
www.hotelhaffner.pl
CZERWIEC-LIPIEC 2017 | EDEN | 9
06-10_Eden_wstep_hotele_TOP10.indd 9 2017-06-18 22:29:52