Page 10 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 10
RAPORT
MERCATO MORELLINO ROMANTYCZNA
Podstawą tutejszej kuchni są produkty pozy- Atmosfera swojska i przyjemna. Doskonałe Restauracja Romantyczna jest wierna zasa-
skiwane w okolicy Gdańska, a także składniki miejsce do relaksu i odpoczynku w otoczeniu dom slow food. Tę zaszczytną rekomendację
kolonialne, ale tylko te, które docierały do natury, z dala od miejskiego zgiełku. W menu otrzymała przeszło dekadę temu, jako pierw-
miasta w czasach, kiedy nie znano lodówek. wyszczególnieni są regionalni dostawcy pro- sza restauracja w Polsce.
The base of the cuisine is formed by products duktów użytych w kuchni. The Romantic Restaurant is faithful to the
obtained in the Gdańsk area. It also includes A perfect place to relax and rest in natural principles of slow food. This honour was con-
colonial ingredients, but only like that used to surroundings, away from the city bustle. The ferred over a decade ago on this the first slow
arrive in the city in the pre-refrigeration era. atmosphere is homey and pleasent. Regional food restaurant in Poland.
Lokalizacja/Location: Hotel Hilton Gdańsk suppliers of products used in the kitchen are Lokalizacja/Location: Hotel SPA Dr Irena Eris
indicated on the menu.
Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka • Lokalizacja/Location: Głęboczek Vine Wzgórza Dylewskie – Wysoka Wieś, Ostróda
modern, elegant Resort & SPA - Wielki Głęboczek Kuchnia/Cuisine: romantyczna, międzynaro-
Wyróżnienia/Awards: 3 czapki Gault Kuchnia/Cuisine: polska i śródziemnomor- dowa, slow food, tradycyjne lokalne produk-
& Millau • 3 tongues ska, swobodna • Polish and Mediterrane- ty • romantic, international, Slow Food, with
Szef Kuchni/Chef: Adam Woźniak, jest an, casual traditional local products.
zwolennikiem pracy zespołowej • Adam Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault
Woźniak, the Chef often stresses the im- & Millau, rekomendacja Slow Food • 1 & Millau • 1 tonque
portance of teamwork Szef Kuchni/Chef: Łukasz Wojtas
tongue, Slow Food recomendation
www.mercatorestauracja.pl www.DrIrenaErisSpa.pl
Szef Kuchni/Chef: Marian Frankowski
www.gleboczek.pl
STREFA BY KRAUZOWICZ SZÓSTY ZMYSŁ WERANDA
Restauracja składa się z dużej, przestron- Najbardziej wyszukana restauracja w Kryni- Restauracja i hotel mieszczą się w eleganckiej
nej sali, drugiej wąskiej oraz sporego cy-Zdroju. Szósty Zmysł to miejsce eleganckie, XIX-wiecznej kamienicy.
ogródka. Jako czekadełko podaje się tu pie- pomyślane głównie dla gości równie eleganc- Restaurant and hotel are located in elegant
czywo z zestawem maseł, które wyglądają kiego SPA. 19-th townhouse.
jak farbki. The most sophisticated restaurant in Krynica- Lokalizacja/Location: Hotel Bohema 5*
Restaurant consists of a spacious, large -Zdrój. Szósty Zmysł (Sixth Senses) is elegant,
room, a second, narrower one and a gar- designed primarily for guests of the equally – Bydgoszcz
den. For a small free starter, bread with deluxe SPA resort. Kuchnia/Cuisine: elegancka, międzyna-
a selection of butters that resemble minia- Lokalizacja/Location: Hotel SPA Dr Irena rodowa, do wyboru karta restauracyjna,
ture paints. Eris Krynica Zdrój kawiarnia i menu degustacyjne • interna-
Lokalizacja/Location: Hotel Copernicus Kuchnia/Cuisine: międzynarodowa, ele- tional, elegant, choose one of the three
– Toruń gancka • international, elegant menus: restaurant, café, tasting
Kuchnia/Cuisine: nowatorska, elegancka • Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault
modern, elegant & Millau, rekomendacja Slow Food • & Millau • 2 tongues
Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault 1 tonque Gault & Millau, Slow Food reco- Szef Kuchni/Chef: Robert Jarych
& Millau • 2 tonques mendation www.hotelbohema.pl
Szef Kuchni/Chef: Sebastian Krauzowicz Szef Kuchni/Chef: Janusz Myjak
www.restauracjasfera.com
www.DrIrenaErisSpa.pl
10 | EDEN | CZERWIEC-LIPIEC 2017
06-10_Eden_wstep_hotele_TOP10.indd 10 2017-06-18 22:29:54