Page 8 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 8
RESTAURANTS
RAPORT THE BEST
IN POLISH
HOTELS
SPA
ARUANA HOTEL BANIA BIAŁY KRÓLIK
Wykwintna kuchnia, harmonia z przyrodą oraz Jeden z najnowocześniejszych resortów wypo- Wchodząc do pałacu i samej restauracji,
powrót do naturalnych wartości i smaku zado- czynkowych w Polsce, Hotel Bania Thermal za sprawą iście bajkowej aranżacji wnętrz
wolą gusta najbardziej wymagających smakoszy. & Ski posiada aż trzy ciekawe restauracje: mamy poczucie, że razem z Alicją znaleźliśmy
Exquisite cuisine, harmony with nature and re- Tatrzańską, Góralską i Rohatkę. się w Krainie Czarów.
turn to natural qualities and flavours will satisfy One of the most modern holiday resorts in Entering the palace and Biały Królik (White
the taste of even the most demanding gourmets. Poland, Bania Thermal & Ski Hotel Rabbit) Restaurant, we feel, because of the
Lokalizacja/Location: Hotel Narvil – Serock has three interesting restaurants: Tatrzanska, fairytale interior design, as we have found
Kuchnia/Cuisine: nowatorska, biznesowa, Góralska and Rohatka. ourselves in Wonderland, with Alice.
specjalnością jest nowoczesna kuchnia Lokalizacja/Location: Hotel Bania Thermal Lokalizacja/Location: hotel Quadrille
polska • modern, business, speciality of the & Ski – Białka Tatrzańska Conference & SPA – Gdynia
restaurant is modern Polish cuisine Kuchnia/Cuisine: połączenie tradycyjnej Kuchnia/Cuisine: nowatorska i elegancka,
Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault & Millau, kuchni góralskiej z kuchnią świata i bieżą- rekonstrukcja i autorska interpretacja
rekomendacja Slow Food Polska, w 2013 r. cymi trendami • combination of traditional tradycyjnych receptur regionu • modern,
zwycięstwo w konkursie Wine & Food Noble cuisine of the Highland with world cuisine elegant, reconstructions and interpreta-
Night • 2 tongues Gault & Millau, recomen- and current trends tion of traditional regional recipes
dation Slow Food Polska, in 2013 winner of Szef Kuchni/Chef: Piotr Chlebda Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault
Wine & Food Noble Night competition www.hotelbania.pl & Millau • 2 tonque
Szef Kuchni/Chef: Witek Iwański Szef Kuchni/Chef: Marcin Popielarz
www.hotelnarvil.pl www.quadrille.pl
BLOW UP 5050 CHAPEU BAS DELIGHT
Blow Up Hall mieści się w elitarnym butiko- Choć restauracja istnieje dopiero od 2014 Budynek, w którym znajduje się hotel, należał
wym hotelu o tej samej nazwie. Słynie on już roku, stała się jedną z najbardziej rozpozna- kiedyś do kompleksu przemysłowego Izraela
chyba na całym świecie jako pełen dzieł sztuki walnych i prestiżowych marek na Pomorzu. Poznańskiego. Wnętrze restauracji jest
„obiekt artystyczny”. Chapeau Bas Restaurant has become since wpasowane w styl całego obiektu, czyli bardzo
nowoczesne.
The Blow Up Hall is in an elite boutique hotel 2014 one of the most recognizable and presti- The building where the hotel is located once
of the same name. It is well known around the gious marques in Pomerania. belonged to the industrial complex of Izrael
world as an art objects filled with works of art. Lokalizacja/Localisation: Hotel Grand Poznański. The restaurants interior is desi-
Lokalizacja/Location: Hotel Blow Up Hall Lubicz – Uzdrowisko Ustka gned in a very modern style, consistent with
5050 – Poznań Kuchnia/Cuisine: nowatorska, nowocze- the rest of the venue.
Kuchnia/Cuisine: międzynarodowa, sna, lokalne smaki, sezonowe produkty • Lokalizacja/Location: andel’s Hotel Łódź
w menu znajduje się zaledwie kilka pozy- modern, elegant, local flavors, seasonal Kuchnia/Cuisine: międzynarodowa, ele-
cji, ale za to niezwykle wysmakowanych igredients gancka / international, elegant
• international, the menu contains a few Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault
items only, but is very sophisticated & Millau • 1 tonque & Millau / 2 tongue
Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault & Szef Kuchni/Chef: Marcin Szwak Szef Kuchni/Chef: Mirosław Jabłoński
Millau • 2 tongues www.grandlubicz.pl www.vi-hotels.com
Szef Kuchni/Chef: Tomasz Purol
www.blowuphall5050.com
8 | EDEN | CZERWIEC-LIPIEC 2017
06-10_Eden_wstep_hotele_TOP10.indd 8 2017-06-18 22:29:49