Page 8 - Eden_czerwiec_lipiec_2017
P. 8

RESTAURANTS
                    RAPORT                                                                                             THE BEST
                                                                                                                        IN POLISH
                                                                                                                         HOTELS
                                                                                                                         SPA













                               ARUANA                            HOTEL BANIA                          BIAŁY KRÓLIK
                      Wykwintna kuchnia, harmonia z przyrodą oraz   Jeden z najnowocześniejszych resortów wypo-  Wchodząc do pałacu i samej restauracji,
                      powrót do naturalnych wartości i smaku zado-  czynkowych w Polsce, Hotel Bania Thermal   za sprawą iście bajkowej aranżacji wnętrz
                      wolą gusta najbardziej wymagających smakoszy.  & Ski posiada aż trzy ciekawe restauracje:   mamy poczucie, że razem z Alicją znaleźliśmy
                      Exquisite cuisine, harmony with nature and re-  Tatrzańską, Góralską i Rohatkę.  się w Krainie Czarów.
                      turn to natural qualities and flavours will satisfy   One of the most modern holiday resorts in   Entering the palace and Biały Królik (White
                      the taste of even the most demanding gourmets.  Poland, Bania Thermal & Ski Hotel  Rabbit) Restaurant, we feel, because of the
                      Lokalizacja/Location: Hotel Narvil – Serock  has three interesting restaurants: Tatrzanska,   fairytale interior design, as we have found
                      Kuchnia/Cuisine: nowatorska, biznesowa,   Góralska and Rohatka.            ourselves in Wonderland, with Alice.
                      specjalnością jest nowoczesna kuchnia   Lokalizacja/Location: Hotel Bania Thermal   Lokalizacja/Location: hotel Quadrille
                      polska • modern, business, speciality of the   & Ski – Białka Tatrzańska   Conference & SPA – Gdynia
                      restaurant is modern Polish cuisine   Kuchnia/Cuisine: połączenie tradycyjnej   Kuchnia/Cuisine: nowatorska i elegancka,
                      Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault & Millau,   kuchni góralskiej z kuchnią świata i bieżą-  rekonstrukcja i autorska interpretacja
                      rekomendacja Slow Food Polska, w 2013 r.    cymi trendami • combination of traditional   tradycyjnych receptur regionu • modern,
                      zwycięstwo w konkursie Wine & Food Noble   cuisine of the Highland with world cuisine   elegant, reconstructions and interpreta-
                      Night • 2 tongues Gault & Millau, recomen-  and current trends             tion of traditional regional recipes
                      dation Slow Food Polska, in 2013 winner of   Szef Kuchni/Chef: Piotr Chlebda  Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault
                      Wine & Food Noble Night competition  www.hotelbania.pl                     & Millau • 2 tonque
                      Szef Kuchni/Chef: Witek Iwański                                            Szef Kuchni/Chef: Marcin Popielarz
                      www.hotelnarvil.pl                                                         www.quadrille.pl
















                           BLOW UP 5050                          CHAPEU BAS                               DELIGHT

                      Blow Up Hall mieści się w elitarnym butiko-  Choć restauracja istnieje dopiero od 2014   Budynek, w którym znajduje się hotel, należał
                      wym hotelu o tej samej nazwie. Słynie on już   roku, stała się jedną z najbardziej rozpozna-  kiedyś do kompleksu przemysłowego Izraela
                      chyba na całym świecie jako pełen dzieł sztuki   walnych i prestiżowych marek na Pomorzu.  Poznańskiego. Wnętrze restauracji jest
                      „obiekt artystyczny”.                Chapeau Bas Restaurant has become since   wpasowane w styl całego obiektu, czyli bardzo
                                                                                                 nowoczesne.
                      The Blow Up Hall is in an elite boutique hotel   2014 one of the most recognizable and presti-  The building where the hotel is located once
                      of the same name. It is well known around the   gious marques in Pomerania.  belonged to the industrial complex of Izrael
                      world as an art objects filled with works of art.  Lokalizacja/Localisation: Hotel Grand   Poznański. The restaurants interior is desi-
                      Lokalizacja/Location: Hotel Blow Up Hall   Lubicz – Uzdrowisko Ustka       gned in a very modern style, consistent with
                      5050 – Poznań                        Kuchnia/Cuisine: nowatorska, nowocze-  the rest of the venue.
                      Kuchnia/Cuisine: międzynarodowa,     sna, lokalne smaki, sezonowe produkty •   Lokalizacja/Location: andel’s Hotel Łódź
                      w menu znajduje się zaledwie kilka pozy-  modern, elegant, local flavors, seasonal   Kuchnia/Cuisine: międzynarodowa, ele-
                      cji, ale za to niezwykle wysmakowanych   igredients                        gancka / international, elegant
                      • international, the menu contains a few   Wyróżnienia/Awards: 1 czapka Gault    Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault
                      items only, but is very sophisticated  & Millau • 1 tonque                 & Millau / 2 tongue
                      Wyróżnienia/Awards: 2 czapki Gault &   Szef Kuchni/Chef: Marcin Szwak      Szef Kuchni/Chef: Mirosław Jabłoński
                      Millau • 2 tongues                   www.grandlubicz.pl                    www.vi-hotels.com
                      Szef Kuchni/Chef: Tomasz Purol
                      www.blowuphall5050.com


                       8  |  EDEN |  CZERWIEC-LIPIEC 2017



          06-10_Eden_wstep_hotele_TOP10.indd   8                                                                                 2017-06-18   22:29:49
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13