Jak stracić na wadze, kochając jedzenie? Oto jest pytanie! W odpowiedzi na nie pomogą Ci dwaj Kudłaci Kucharze: Si King i Dave Myers.
Jak stracić na wadze, kochając jedzenie? Oto jest pytanie! W odpowiedzi na nie pomogą Ci dwaj Kudłaci Kucharze: Si King i Dave Myers.
Kochasz jedzenie, lecz boisz się przytyć, albo wręcz... marzysz o pozbyciu się kilku kilogramów? To masz problem – jak większość z nas zresztą! Czy jest jakiś sposób, żeby nie rezygnując z przyjemności jedzenia, chudnąć? Okazuje się, że tak.
Si King i Dave Myers to skarby narodowe Wielkiej Brytanii, popularni bohaterowie licznych kulinarnych serii telewizyjnych, znani jako Hairy Bikers, czyli Kudłaci Kucharze. Jedzenie to ich życiowa pasja, która jednak doprowadziła do nadmiernej otyłości. Postanowili więc zadbać o siebie i schudnąć. Nie z powodu figury, czy mody, lecz dla własnego zdrowia i dobrego samopoczucia. Ale jako miłośnicy jedzenia nie zamierzali głodzić się czy rezygnować z przyjemności gotowania. Postanowili więc wymyślić dietetyczne potrawy, które są przyjemnie się przyrządza i zjada. Nawiązali współpracę z ekspertami zdrowego odżywiania, którzy przekonali ich, że wystarczy kilka drobnych zmian w ich stylu gotowania, a wciąż będą mogli cieszyć się wspaniałymi smakami, a przy tym chudnąć.
I tak się stało. Stracili na wadze (w sumie prawie 38 kg), spadło im ciśnienie i poziom cholesterolu i mają więcej energii. Czują się i wyglądają świetnie! A co najważniejsze, dokonali tego nie rezygnując ze swoich ulubionych potraw, przyrządzając je tylko z mniejszą ilością cukru i tłuszczu. I to wystarczyło!
Do polskich księgarń właśnie trafiła książka „Kudłaci kucharze na diecie”, czyli sposób na to, jak jeść i chudnąć. To zestaw „potraw dla ludzi z krwi i kości, a nie jakichś patyczaków. Znajdziecie tu pomysły na posiłki dla całej rodziny, solidne lunche oraz obiady i kolacje, a nawet kilka świetnych deserów i propozycji przekąsek”. Sekret Kudłatych Kucharzy tkwi w dokonywaniu właściwych wyborów i zastosowaniu kilku trików, powodujących zmniejszenie dziennej dawki kalorii. Właśnie – kalorie. Liczenie ich w ostatnich latach straciło nieco na popularności. Tymczasem to właśnie ono jest podstawą sukcesu. Przepisy zostały opracowane tak, by dania były jak najmniej kaloryczne, ale zachowały pełnię smaku. Wszystko odbyło się pod kontrolą dietetyczki.
Jeśli będziesz je jadła, nie oszukując na ilości (w nadmiarze nawet dietetyczne potrawy powodują tycie!), na pewno schudniesz.
Przepisy i zasady Kudłatych Kucharzy w najnowszym numerze magazynu EDEN SPA[&]Wellness