Slow food łączy przyjemność jedzenia z odpowiedzialnością, zrównoważonym rozwojem i harmonią z naturą ‒ twierdzi Carlo Petrini, założyciel i prezydent Slow Food Global. Skąd wzięła się popularność slow foodu na świecie i jak żyć i jeść w duchu slow?
Wszystkie prezentowane przez nas dania powinny być przygotowane z produktów najwyższej jakości, pozwalających poczuć pełnię ich smaku. Autorem przepisów jest Grzegorz Łapanowski, miłośnik i propagator idei jedzenia w duchu slow.
Co to jest sous vide? Najlepsze składniki zamknięte próżniowo w foliowych woreczkach i gotowane w dość niskich temperaturach, w specjalnych cylkulatorach sous vide. Nie brzmi to może zbyt apetycznie, ale za to smakuje jak poezja!
-
Lut 25, 09:56 am
Slow food dla każdego – Grzegorz Łapanowski
-
Lut 25, 09:56 am
Potrawy slow food Grzegorza Łapanowskiego
-
Lut 19, 12:00 pm
SOCZYSTE SOUS VIDE