5 najlepszych szefów kuchni w Hiszpanii, 5 ulubionych hiszpańskich słodkości, 5 ziół stosowanych w iberyjskiej kuchni i 5 produktów, które mogą cię zaskoczyć, a nawet zniesmaczyć.
Przysłowie z Półwyspu Iberyjskiego radzi „jeść, pić, tańczyć i cieszyć się tak, jakby świat miał się skończyć” i chyba najlepiej oddaje stosunek Hiszpanów do jedzenia. Warto brać z nich przykład. Odrobina kulinarnego hedonizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła!
Wśród najlepszych hiszpańskich przepisów polecamy doskonałe na upały salmorejo – krem z pomidorów na zimno. Łatwo go przygotujemy samodzielnie w domu. Potrawa jest bardzo prosta do zrobienia, wymaga tylko dwóch godzin chłodzenia.
Jeśli lubisz gwarne plaże, promenady, bogate życie nocne i wielkie, luksusowe hotele, jedź nad Morze Śródziemne. Wolisz zaciszne białe plaże, kameralne miasteczka i dziewiczą przyrodę? Wybierz atlantycki fragment wybrzeża.
reklama

Społeczność

reklama

Perfect SPA Awards

logo

Redakcja
tel.: +48 886 606 054
redakcja@SPAeden.pl

Redaktor Naczelna:
Katarzyna Sołtyk
k.soltyk@semana.pl

Społeczność

© 2021 Spaeden All Rights Reserved.Design & Development by Conor