Facebook open

baner Perfect SPA Awards 2019 glowny

Kuchenne trendy

„ Wszystko albo nic” – oto esencja argentyńskiego stosunku do jedzenia, życia, sztuki i miłości. I uwaga! To zaraźliwe. Nie warto się opierać, lepiej dać się wciągnąć i delektować tym, co najlepsze w Argentynie. Wbrew pozorom wcale nie będą to wyłącznie idealnie wysmażone krwiste steki.
Kuchnia molekularna wzbudza skrajne emocje. Jedni ją kochają, inni jej nie znoszą. Kusi nowymi smakami, ale odstrasza cenami. Wydaje się trudno dostępna, ale dziś już każdy może jej spróbować. Czy warto? Sprawdź osobiście! Rozkładamy dla was kuchnię molekularną na czynniki pierwsze!
Choć zasady zdrowego odżywiania w ogólnym zarysie pozostają niezmienne, co roku na scenie dietetycznej pojawiają się nowości. Nie polecam bezmyślnego podążania za modami, ale warto być na bieżąco i bacznie przyglądać się trendom kulinarnym i dietetycznym, choćby po to, żeby wychwycić z nich to co najlepsze dla naszego organizmu.
Pojęcie „sztuka kulinarna” nabiera dziś nowego znaczenia. Potrawy mają nie tylko zaspokoić głód, ale dostarczyć również przeżyć artystycznych. Przybywa mistrzów kuchni, którzy postanowili spojrzeć na jedzenie od innej strony i nadać mu dodatkowe funkcje.
Niepryskane jabłka prosto z sadu, jajka od szczęśliwej kury i ekologiczny twaróg. Takie zakupy to nie tylko moda i fanaberia. To też przejaw troski o środowisko i… własny żołądek!