Facebook open

baner Perfect SPA Awards 2019 glowny

Diety dla zdrowia

Coraz więcej osób, w tym także lekarzy i dietetyków, zaczyna dostrzegać zależność pomiędzy tym co jemy, a powstawaniem przewlekłych dolegliwości i przedwczesnym starzeniem się. Może to być skutek błędów żywieniowych, ale często przyczyna tkwi w nieprawidłowych reakcjach naszego organizmu na pozornie niewinne pokarmy.
Napoje bezcukrowe, majonezy bez tłuszczu, dżemy ze słodzikiem, płatki fit… Tak naprawdę większość najpopularniejszych artykułów spożywczych możemy znaleźć w wersji „light”.
Nadwaga i otyłość zostały określone, jako najpoważniejsze choroby cywilizacyjne naszych czasów. Coraz częściej borykają się z nimi dzieci i młodzież.
Naukowcy dowiedli, że osoby, które często narzekają na nudę, mają większe skłonności do tycia.
To nie kolejny sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów, a na poprawę samopoczucia. Tak dietę alkaliczną zachwala jej twórca, dr Robert Young. W czasach, w których żywienie nie sprzyja korzystnemu dla nas odczynowi zasadowemu, trudno się z nim nie zgodzić.
Coraz chętniej korzystamy z internetowych metod na odchudzanie, zwłaszcza tych gwarantujących „natychmiastowe efekty”. Jak „googlować”, żeby zamiast schudnąć, nie rozchorować się.
Czy składniki diety, które uważane są powszechnie za zdrowe mogą szkodzić dzieciom? Czy wykluczenie alergii pokarmowej świadczy o tym, że dziecko może bezpiecznie spożywać dany produkt? W jaki sposób sprawdzić, które pokarmy mu służą, a które szkodzą?
Problemem naszych czasów jest nasilanie się występowania przewlekłych, nawracających dolegliwości, takich jak migrena i zespół jelita drażliwego (IBS). Liczba osób cierpiących na te niespecyficzne schorzenia wzrasta z roku na rok.
Odchudzanie nie musi oznaczać pasma wielotygodniowych wyrzeczeń! Zagłuszając brak wiary we własne możliwości, uwalniamy potencjał motywacji. Stajemy się dobrymi ambasadorkami w departamencie ds. wagi
Sport, który łączy wszystkie kobiety Zachodniej Europy? Obsesja odchudzania! Przynajmniej czterdzieści procent z nich choć raz w życiu było na diecie, a cała reszta nigdy się do tego nie przyznała. A przecież można łatwiej, prościej i przyjemniej.
Polskie Towarzystwo Badań nad Otyłością i Polskie Towarzystwo Diabetologiczne potwierdzają bezpieczeństwo niskokalorycznych substancji słodzących i przedstawiają rekomendacje dotyczące ich stosowania
Coraz więcej osób sięga po różnego rodzaju suplementy diety, przez co ich oferta na rynku stale się powiększa. Czy preparaty te mogą być stosowane przez wszystkich i bez ograniczeń?